فهرست مطالب
- 1 50 درصد کاهش مصرف انرژی با بهینهسازی موتورخانه
- 1.1 نقش شوفاژ در بهینهسازی مصرف انرژی در موتورخانه
- 1.2 نحوه کار شوفاژ در بهینهسازی موتورخانه
- 1.3 رادیاتورهای شوفاژ از نظر جنس به سه دسته تقسیم میشوند:
- 1.4 بهینهسازی مصرف سوخت و جلوگیری از اتلاف انرژی
- 1.5 محل نصب رادیاتور شوفاژ برای بهینهسازی مصرف انرژی
- 1.6 هوشمندسازی موتورخانه مهمترين راهحل برای پایین بودن كارايي موتورخانهها
- 1.7 دلايل اتلاف انرژي در موتورخانهها که نیاز به بهینهسازی موتورخانه دارد
- 1.8 طرح بهينهسازي موتورخانهها با هوشمندسازی موتورخانه
- 1.9 نصب سيستم كنترل محيطي هوشمند موتورخانه – قیمت بهینهسازی
50 درصد کاهش مصرف انرژی با بهینهسازی موتورخانه
نقش شوفاژ در بهینهسازی مصرف انرژی در موتورخانه
بهینهسازی موتورخانه – در سیستمهای حرارت مرکزی که موتورخانه یا شوفاژخانه نام دارد. و در محلی مانند: زیرزمین یا فضایی به دور از ساختمان بنا میشود.
در موتورخانه دستگاههایی از قبیل :
- دیگ
- مشعل
- پمپ
و… نصب میشود و حرارت توسط سیالی واسطه که آب است منتقل میشود.
و توسط پمپ موتورخانه آبگرم را توسط لولهکشی به داخل اتاقها هدایت میکند و وارد شوفاژ یا همان رادیاتورهای اتاق میکند.این رادیاتورها گرما را به اتاقها انتقال داده و باعث ایجاد گرما در آنجا میشود و در نتیجه دمای آب کاهش مییابد.
بعد از گردش در رادیاتورها آب توسط لوله برگشت به طرف موتورخانه برمیگردد و برای جذب مجدد گرما به داخل دیگ هدایت میگردد و بار دیگر این سیکل و چرخه برای تولید گرما تکرار میشود.
در سیستم حرارت مرکزی و موتورخانه که از آب گرم استفاده میشود .دمای خروجی آب از دیگ ۱۸۰ درجه و دمای ورودی آب به داخل دیگ برابر ۱۶۰ درجه فارنهایت در نظر گرفته میشود .به عبارتی دیگر تفاوت دمای ابگرم خروجی از دیگ و آب برگشتی از ساختمان برابر ۲۰ درجه فارنهایت است.
نحوه کار شوفاژ در بهینهسازی موتورخانه
طریقه گرم شدن اتاق بوسیله رادیاتور با جابجایی آزاد یا طبیعی میباشد .هوای بالای رادیاتور به دلیل گرم شدن سبک و به طرف بالا حرکت میکند .و هوای سرد طرف مقابل اتاق جایگزین آن میگردد .به این شکل یک چرخش طبیعی در جریان هوای اتاق به وجود میاید و اتاق گرم میشود.
وقتی هوای اتاق توسط رادیاتور شوفاژ گرم میشود .میزان درصد رطوبت نسبی کاهش پیدا میکند .یعنی رادیاتور شوفاژ میزان رطوبت اتاق را کاهش میدهد .و باید این کمبود رطوبت با وسیلهای مناسب جبران شود .
در سیستمهای رادیاتور میشود از کنترل کنندههای الکتریکی و مکانیکی استفاده کرد.مناسبترین محل نصب رادیاتور زیر پنجره یا کنار دیوارهای خارجی است.
رادیاتورهای شوفاژ از نظر جنس به سه دسته تقسیم میشوند:
- چدنی
- فولادی
- آلومینیومی
البته رادیاتورهای چدنی به دلیل پایین بودن راندمان حرارتی و وزن بالا آنها تقریبا منسوخ شده است .
بهینهسازی مصرف سوخت و جلوگیری از اتلاف انرژی
یکی از دلایل اتلاف حرارتی نامناسب بودن :
- سقف
- کف
- دیوار
- پنجره و نفوذ هوای سرد از درزهای پنجره است
ما میتوانیم میزان آن را کاهش دهیم اما نمیتوانیم آن را به طور کامل حذف نماییم .
محل نصب رادیاتور شوفاژ برای بهینهسازی مصرف انرژی
یکی از راههای بهینهسازی موتورخانه نصب رادیاتور در زیر پنجره تا حدی از حرارت رادیاتور صرف تلفات پنجره و درزها میشود .و بخش بیشتر آن اتاق را گرم میکند و دمای اتاق را در حدی مناسب نگهمیدارد که بهتر است از پنجره های دارای شیشه دوبل یا دولایه استفاده کرد که هم عایق دما هستند و هم عایق صدا و هم میزان ضریب انتقال حرارت شیشه را به حد نصف میرساند .
انجام اینکار باعث جلوگیری از اتلاف انرژی میشود و در تعداد پرههای رادایاتور شوفاژ هم صرفهجویی میشود. و در فصل زمستان از خیس شدن شیشه در داخل اتاق جلوگیری میکند. چون سطح شیشه در فصل زمستان سرد است . و به همین دلیل بخار آب در داخل اتاق در روی شیشه به شکل آب جاری میشود . ولی وقتی که شیشه دوجداره باشد سطح داخلی آن گرم میشود و میعان در سطح شیشه اتاق رخ نمیدهد .
هوشمندسازی موتورخانه مهمترين راهحل برای پایین بودن كارايي موتورخانهها
مهمترین عوامل کارایی پایین موتورخانه
1- اختلاط ناقص سوخت و هوا كه باعث احتراق ناقص ميشود یعنی مشعل موتورخانه نميتوانند سوخت و هوا را بطور كامل با هم مخلوط کند و دربرخی موارد براي اينكه بتوان هواي لازم براي احتراق را تامين کرد بايد هواي اضافه را زیاد کرد.
2-عدم انعطافپذيري موتورخانه در مقابل تغييرات که به اتلاف انرژی میانجامد و موتورخانهها به دلیل عدم نصب سيستم كنترل محيطي هوشمند در زمان تغيير شرايط محيطي باعث ميشود كه ديگ و مشعل از حالت بهينه خود خارج و بازدهشان کم شود.
3-عدم تنظيمات فصلي در موتورخانهها یعنی تغییر ندادن از تابستان به زمستان یا برعکس كه باعث افت شديد راندمان و بالا رفتن مصرف سوخت ميشود.
دلايل اتلاف انرژي در موتورخانهها که نیاز به بهینهسازی موتورخانه دارد
- مناسب نبودن مشعل و تنظيم نبودن درست و پايين بودن راندمان
- مناسب نبودن ديگ
- عدم عايقبندي یا عایق بندی نامناسب
- وجود رسوب بر روی پرهها
- تناسب نداشتن حرارتي ديگ با مشعل
- تميز نبودن موتورخانه
- مناسب نبودن دودكش
- طراحي نامناسب لولهكشي
- مناسب نبودن ظرفيت حرارتي موتورخانه با بار حرارتي ساختمان
- تنظيم نبودن صحيح ترموستات
طرح بهينهسازي موتورخانهها با هوشمندسازی موتورخانه
- نصب سيستم كنترل محيطي هوشمند موتورخانه
- تنظيم موتورخانه
- تنظیم درست ديگ و مشعل
- نصب دمپر بارومتريك
- عايقكاري لولهها
- عایقکاری ديگ
- رسوبزدايي و شستشوي ديگ
نصب سيستم كنترل محيطي هوشمند موتورخانه – قیمت بهینهسازی
امروزه برای تنظيم دماي آب مورد نياز گرمايش و مصرفي ساختمان در موتورخانه از ترموستاتهاي معمولي استفاده ميشود كه قابليت تنظيم بوسیله تعمیرکار موتورخانه بر روي دماي دلخواه را دارد.
و بر اساس نقطه تنظيم شده نسبت به خاموش و راهاندازي كردن مشعلها عمل میکند، از معايب ترموستاتها عدم واكنش در اثر تغييرات هواي بيرون و وضعيت عملكردي در ساعات مختلف شبانهروز است.
در صورت بالا رفتن دماي هواي محيط كه گرماي مورد نياز ساختمان هم کم میشود موتورخانه با دماي بالا كار ميكند و گرماي زیاد از حد مورد نياز وارد ساختمان ميکند كه عملاً بدون استفاده است به هدر ميرود.
در ساختمانهاي اداري در هنگام شب هم موتورخانه به کار خود و ایجاد گرما ادامه ميدهد. برای رفع اين مشكل، بکار بردن سيستمهاي كنترل موتورخانه هوشمند با قابليت برنامهريزي ساعتي و هفتگي و مجهز به حسگر دماي محيط، برای جلوگیری از اتلاف انرژی در موتورخانه کمک موثری است.
اين سيستمهای کنترل هوشمند كه داراي چند:
- حسگر در محيط خارج
- لوله خارجي آب از ديگ
- مشعلها و ديگها است
- با اندازهگيري دماي محيط
دماي آب گرم مورد احتیاج ساختمان را با خاموش يا روشن كردن مشعلها تنظيم ميكند كه آب گرم مورد احتیاج ساختمان تامین میکند.
با این سیستم هوشمند، انرژي گرمايي متناسب با نياز ساختمان توليد ميگردد و از توليد گرماي بیش از نیاز جلوگيري ميشود.
مزاياي ديگر سيستمهاي كنترل هوشمند موتورخانه قابليت برنامهريزي آنها است که ميتوان از اين طريق آن برنامهكاري ساختمان را تعیین كرد و در اين صورت موتورخانه فقط در مواردي كه نياز است، راهاندازي ميشود.
سلام
یکی از بهترین راه ها برای صرفه جویی در مصرف انرژی عایق کاری تاسیسات است. استفاده از یک نوع عایق حرارتی مدرن می تواند خیلی زود هزینه های مربوط به سرمایه گذاری عایق ها رو پوشش دهد .
نسل جدیدی از عایق ها که امروزه در عایق کاری تاسیسات استفاده می شود. عایق های الاستومری است که بسیار کارآیی بالایی دارد و می تواند عمر مفید تجهزات شما را بالا برده و خیلی زود سرمایه اولیه را باز می گرداند.
سلام وقت بخیر
قطعا همینطوره کاملا درست میفرمایید